Avantajele și dezavantajele înregistrării vizelor pentru oaspeți

06 August 2017

Toată lumea știe că orice încercare ar trebui să fie pregătită în mod corespunzător. La început, este important să vă împachetați pungile, apoi să rezervați bilete. În ultimul rând, nu trebuie să pregătiți pasajul neașteptat al împăraților.

De unde să încep? Un pas la un moment dat, documentul esențial pentru o excursie la multe corturi este viei.

Tipuri de veste pentru trădarea în Federația Rusă

Există șase tipuri de bază ale viei care permit străinilor să intre în Federația Rusă. Să descriem pe scurt fiecare dintre ele:

1. Viza turistică este cea mai populară tipă a vizei, care nu este valabilă mai mult de 30 de zile. Acest tip de viză se eliberează pentru a vizita evenimente culturale, expoziții, excursii etc. Înregistrarea acestui tip de viză nu durează mai mult de două săptămâni, dar uneori durează doar 1-2 zile! În afară de asta, dacă vrei să călătorești cu ajutorul trupului vostru, vei avea nevoie de un tutor.

2. Afacerea se poate face pe baza informațiilor pentru acele persoane care dau dovadă de vizite, întâlniri sau negocieri de afaceri cu parteneri străini. Perioada de valabilitate a acestei vize poate fi diferită: 30, 90, 180 și chiar 365 de zile. Dar este important să se înțeleagă faptul că perioada de ședere într-o țară nu poate fi mai mare de 90 de ani pentru o jumătate de an.

Amintiți-vă că această regulă se aplică pentru multe tipuri de vize. Puteți rămâne pe teritoriul Rusiei Federația nu mai mult de 90 de zile timp de șase luni. Dacă aveți o viză cu o vizită dublă, vă puteți întoarce în Rusia la începutul unei noi jumătăți de an.

3. Viza de lucru este similară cu viza de afaceri, dar diferența constă în faptul că invitația este solicitată din partea organizației. Acest lucru înseamnă că cetățeanul străin are dreptul să rămână în Russia pentru mai mult de 30 de zile. Dar persoana care vine în Rusia folosind acest tip de viză este obligată să lucreze. Aceasta este una dintre cele mai importante condiții pentru o ședere îndelungată.

4. Dreptul educațional se referă la acei cetățeni străini care studiază sau practică la una dintre instituțiile de învățământ superior din Federația Russiană.

5. Viza de tranzit este destinată temporar în Rusia pentru o perioadă care nu depășește 72 de ore de la momentul intrării.

6. Ultimul tip de viză este o viză privată (pentru oaspeți). Este vorba despre bazele unei invitații invitate de la un rezident al Federației Russián. Acest tip de vise este eliberat pentru vizitarea rudelor sau prietenilor care locuiesc în Rusia.

Este adevărat că fiecare tip de viză are propriile caracteristici și momente dificile de execuție. În acest articol, ne vom concentra pe o viză privată (pentru oaspeți) pentru a înțelege mai bine avantajele și dezavantajele sale.

Informații generale despre vize private

Viza privată este un document însoțit de o declarație străină privind posibilitatea inversării Rusiei printr-o invitație specifică.

Valabilitatea vizei private este de 30-90 de zile, iar perioada de valabilitate a acestei vize poate varia de la 1 la 2 ori.

Acest tip de viză este potrivit pentru cei care planifică vizitarea rudelor sau prietenilor înregistrați în Rusia. În afară de aceasta, organizația sau întreprinderea poate acorda și o viză de oaspeți. Principalul lucru este să obții o invitație oficială din partea unei persoane fizice sau a unei persoane juridice.

Extinderea vizei private este imposibilă, cu excepția cazurilor emergente când un reprezentant străin are nevoie de tratament etc.

Cum să faci o invitație la Federația Rusiei?

Persoana care trăiește pe teritoriul Rusiei poate organiza o astfel de invitație. Documentele pentru aceasta sunt următoarele:

  • Pașaportul cetățeanului Federației Ruse
  • Copia pașaportului străinilor
  • Certificat de venit al rezidentului rus
  • Document despre plata taxei (taxa de timbru)
  • Scrisoare de garanție, în care partea destinatară se angajează să asigure cazare pentru oaspetele său, să-l ajute cu asistență medicală în caz de urgență etc.

Aranjarea invitației de către persoana juridică

În cazul în care persoana străină are obligația de a elibera o viză privată către alte persoane, dar rudele sau prietenii nu o pot invita, există posibilitatea de a emite o invitație în numele organizației (entitate juridică). În acest scop, partenerul interesat trebuie să contacteze serviciul federal de migrație (FMS) și să furnizeze următorul pachet de documente:

  • Formular de solicitare;
  • Cumpărarea pensiunii cetățeanului străin;
  • Document care confirmă plata taxei de stat;
  • Copie a vizei anterioare (în cazul în care cetățeanul străin a făcut deja călătoria în Federația Rusă).

Înregistrarea de la o parte a persoanei juridice nu va dura mai mult de 12 zile. Mai mult, persoana străină trebuie să depună la agenția consulară pașaportul său și invitația gata. Este important ca consulul să fie pentru viză și, după primirea acesteia, va fi necesară începerea înregistrării migrației (în termen de 7 zile lucrătoare).

Înregistrarea mărcilor străine în Rusia

Înregistrarea migrației (sau régistrația temporară a străinilor) este o preocupare care este necesară pentru vizitarea Rusiei și este necesară pentru toți cetățenii străini, indiferent de regimul de vize.

Pentru a rezolva această problemă, partea care primește poate aplica mai multe instanțe:

  • Autorități de gestionare a teritoriului (Direcția Principală pentru Afaceri Migraționale)
  • Centrul de servicii multiple
  • Prin e-mail

După sosirea în Rusia, cetățeanul străin primește o diplomă de schimb. Este un document care conține informații despre intrarea persoanei străine pe teritoriul țării, care dă dreptul de a rămâne legal pe teritoriul Rusiei Federației.

După înregistrarea migrării, completarea unor documente, datele despre șederea cetățeanului străin sunt introduse în baza de date.

Nu trebuie să treceți prin procedura repetată când sunteți scos din registru, deoarece baza de date va primi în mod automat informații că reprezentantul străin a părăsit Rusia.

Pachet de documente pentru înregistrarea vizei pentru oaspeți

După primirea unei invitații oficiale, un casă trebuie să colecteze următorul pachet de documente:

  • Copie a pașaportului valabil străin
  • Formularul de cerere Vіsa
  • Două fotografii (dimensiune 3,5x4,5cm)
  • Document care confirmă plata taxei consulare
  • Invitație inițială de la partea destinatară

Dacă intenționați să emiteți o viză privată către Rusia, citiți inițial toate argumentele pro și contra.

Dezavantaje ale utilizării vizei private

  1. Partea destinatară completează invitația singură. Acest proces este lung, deoarece necesită colectarea unui pachet mare de documente.
    Așa cum sa spus mai sus, acest proces durează uneori până la 30 de vizite, unde viza turistică este mult mai bună și nu necesită o invitație din partea persoanei care locuiește în Rusia.
  2. Taxa de viză este mai mare, în comparație cu alte tipuri de vize. De exemplu, taxa pentru viza pentru oaspeți este de 2700 RUB, în timp ce taxa pentru viza turistică este de 1000 RUB.
  3. După sosirea în Rusia, compania trebuie să fie înregistrată la locul de reședință al părții implicate. În cazul în care persoana care se află în relație cu persoana destinatarului, dar aceasta nu este formală din punct de vedere juridic, înțelepciunea va fi impusă. Apropo, acest lucru se impune și cetățeanului Federației Ruse și oaspetele străin (de la 2500 la 5000 de ruble).
  4. Dacă cetățeanul străin utilizează viza privată, acesta poate călători numai în regiunea în care a fost invitat. Deci, este dificil să te familiarizezi cu toate frumusețile țării.

Beneficiile utilizării vizei private

Viza pentru oaspeți

30-90 zile

viză de turist

până la 30 de zile

  1. Avantajul semnificativ al utilizării vizei de călătorie este că se eliberează pentru o perioadă mai lungă, în comparație cu viza de turist.
  2. O persoană care nu a împlinit vârsta adultă poate primi o viză privată. Întreținerea adolescentului nu este obligatorie.

Motive pentru refuzarea unei vize

  • Utilizarea documentelor false, informații false
  • Convingere deosebită
  • Evaziunea impozitelor
  • Infracțiunile anterioare în Federația Rusă (de exemplu, încălcări administrative etc.)
  • Reprezentarea amenințării la adresa vieții, sănătății și siguranței locuitorilor din Federația Rusă.

Mai multe soluții alternative în alegerea vizei

În funcție de scopul specific al vizitei dvs. în Rusia, puteți alege următoarele opțiuni:

- Viza turistică este foarte populară în zilele noastre. Cetățenii străini care au părinți sau rude în Rusia aleg acest tip de viză. Acest lucru le va permite să-și viziteze prietenii, precum și să călătorească în țară fără restricții.

- Un ománitariаn vіsa este un obiectiv care iti permite sa vizitezi tara pentru o vizita culturala, misiune de pelerinaj sau caritate pentru o perioada de pana la 90 de zile.

- Multivisa înseamnă un subtip de viză de afaceri, care vă permite să vedeți teritoriul Rusiei Federația de mai multe ori. În plus, un avantaj important este că, dacă vă duceți în Rusia cu o rudă care are o vizită de afaceri, aveți, de asemenea, dreptul de a merge cu el, ca parte de însoțire.

De fapt, există multe soluții. Este important să înțelegeți obiectivul vizitei dvs. în altă țară.

Concluzii

Înainte de a pregăti documentele pentru viză, citiți informațiile despre toate tipurile de vize. Viza privată, pe care o analizăm în detaliu în acest articol, necesită o invitație a unui cetățean rus. Dar aceasta este o procedură mai lungă și mai dificilă. Dacă intenționați o scurtă vizită, vă recomandăm să organizați o viză turistică. Acesta vă va costa mai puțin, iar viza va fi gata într-un timp mai scurt.

În plus, dacă sunteți în Rusia cu o viză de oaspeți, nu puteți călători în afara regiunii în care sunteți înregistrat. Dar chiar dacă nu aveți rude sau prieteni în Rusia, dar vizita dvs. în țară durează mai mult de o lună, o invitație poate fi făcută de o persoană juridică înregistrată în Federația Rusă.

Turismul și afacerile turistice sunt mai multe decât o viză privată (oaspete). Prin urmare, vă sfătuim să studiați cu atenție toate avantajele și dezavantajele acestui tip de viză, să colectați toate documentele necesare și să treceți cu succes procedura de eliberare a vizei.

Google Translate